Om mig

Lois Lane med journalistblocket i högsta hugg och tv-reportern April O´Neil i Teenage Mutant Ninja Turtles. Jag har visserligen varken räddat världen eller slagits mot skurkar i New Yorks avloppssystem likt mina barndomsidoler men jag följde deras spår och blev journalist. Och nu, nu använder jag allt det jag lärt mig för att hjälpa andra att kommunicera smart och effektivt.

Jag var 13 år den där dagen när jag traskade in på stadens lokaltidning och tjatade till mig helgjobb och hängde i hasorna på redaktörer och fotografer. Och vad smart tänker jag, så här i efterhand, för det var ju precis i den branschen jag hörde hemma.

Under åren har jag arbetat som nyhetsjournalist, sportreporter, redaktör och programledare för olika nyhets- och nöjesprogram. På Sveriges Television och på TV4. Alltid med samma uppdrag – att hitta vinkeln och väcka publikens intresse. Med skärpa, värme och stort engagemang.

Efter att de senaste åren ha varit media- och marknadsansvarig för Sveriges sjätte största kommun, Örebro, driver jag nu eget och fortsätter med det jag gillar mest – att hjälpa andra att nå ut. Jag arbetar med företag och representanter från näringslivet, offentlig verksamhet, organisationer och föreningar. Medarbetare och chefer. Stora grupper och individuellt.

Med kommunikation i fokus och i hjärtat under mer än 20 år vet jag detta: Det handlar om att lyfta andra och se till att budskapen går in. Med precis det där – skärpa, värme och stort engagemang.

Sofia var moderator och programledare på Epirocs virtuella chefskonferens i juni 2021. Hon var mycket engagerad och professionell och bidrog i allra högsta grad till att den blev mycket lyckad.

Hör av dig